آستان مقدس امامزاده جعفر
پيامبر صلى‏ الله ‏عليه‏ و‏ آله: کار کردن برای کسب روزی حلال بر هر زن و مرد مسلمان واجب است. امام علی علیه السلام:  از غفلت برای آدمی همین بس که همتش را در آنچه به کارش نمی آید، صرف کند. امام حسین علیه السلام: اگر دین ندارید آزاده باشید. پيامبر صلى‏ الله ‏عليه‏ و‏ آله: عبادت ده جز است که نه جز آن در کار و تلاش برای به دست آوردن روزی حلال است. امام علی علیه السلام: ارزش انسان به همت اوست ، نه به ثروت او امام محمد باقر علیه السلام: از تنبلی و بی حوصلگی بپرهیز ، زیرا که این دو کلید هر بدی می باشند. امام جعفر صادق علیه السلام: هر کس دنبال تجارت رود از مردم بی نیاز می شود.
تاریخ امروز: 17 اردیبهشت 1403

به مناسبت 15 شوال روز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام

با توجه به اینکه روز  ۱۵  شوال به عنوان روز وفات حضرت  عبدالعظیم  حسنی علیه السلام شهرت یافته و در تقویم رسمی ثبت شده است اوراقی ازحیات طیبه آن سید عظیم الشان را تورق می نماییم

تبارحضرت عبدالعظیم علیه السّلام با چهار واسطه ، به سبط اکبر پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم  حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام و خاندان وحی می رسد. 

تقریبا تمام تبار حضرت عبد العظیم دارای دو ویژگی بوده اند: اوّل مبارزه و پیکار بر ضدّ ستم و سلطه استکباریِ حاکم به جامعه اسلامی، به گونه ای که پدر حضرت عبدالعظیم علیه السّلام در زندان از دنیا رفت و ایشان پدر خود را ندید ، و جدّ ایشان نیز مدّتی در زندان به سر برد .و دوّم : کرامت طبع ، عزّت نفس و خدمت به محرومان . ملقّب شدن عبدالعظیم به حضرت «السیّد الکریم» ریشه در این ویژگی خانوادگی این بزرگوار دارد .

براساس آنچه در تاریخ تولّد و وفات حضرت عبدالعظیم علیه السّلام ذکر شده ظاهرا ، ایشان دوران حیات پنج امام از امامان اهل بیت علیهم السّلام – یعنی امام کاظم علیه السّلام تا امام عسکری را درک کرده است.

حضرت عبدالعظیم تنها یک محدّث و راوی احادیث اهل بیت علیهم السّلام نبوده است؛ بلکه از علمای بزرگ خاندان رسالت بوده که پس از معصومان، توان پاسخگویی به مسائل علمی را داشته و توانمندی علمی شان مورد تأیید و تصدیق امام هادی علیه السّلام قرارگرفته است .

کتاب خطب امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) از تالیفات وی به شمار می رود. چه بسا سیّد رضی (رحمة‌الله‌علیه) در تدوین نهج البلاغه از این کتاب استفاده کرده باشد

 صاحب بن عباد نیز کتاب « یوم و لیلة» را به ایشان نسبت داده است. 

از نکات قابل توجه در جلالت شان حضرت عبد العظیم علیه السلام می توان به  برابری فضیلت زیارت ایشان با زیارت سالار شهیدان ـ علیه السلام در روایت حضرت هادی علیه السلام  اشاره نمود :

امام هادی علیه السّلام فرمود :” أما إنّک لَوزُرتَ قَبرَ عَبدِالعَظیمِ عِندَکُم کُنتَ کَمَن زارَ الحُسَینَ بنَ عَلِیٍّ علیه السّلام” . بدان که اگر قبر عبدالعظیم را در شهر خودتان زیارت کنی ، مانند کسی هستی که حسین بن علی علیه السّلام را زیارت کرده باشد.

علت اصلی مهاجرت حضرت عبدالعظیم علیه السّلام به شهرری را در سابقه مبارزاتی خاندان آن بزرگوار ، و شخصیت علمی و جهادی و ماموریت نشر معارف اهل البیت  علیهم السّلام  می توان جستجو نمود،

ایشان چند سال از سال های پایانی عمر خود را در ری گذرانده است .

برخی ها از جمله نجاشی و صاحب بن عبّاد میگویند، حضرت عبدالعظیم علیه السّلام در اثر بیماری و به مرگ طبیعی از دنیا رفته است  لیکن در کتاب الشجرة المبارکة در باره سبب وفات حضرت عبدالعظیم علیه السّلام آمده :و قتل بالری و مشهده بها معروف و مشهور .حضرت عبدالعظیم در ری کشته شده و مزار او در آن جا معروف و مشهور است .

امروزه مزار آن بزرگوار یکی از مهمترین پایگاه های معنوی عاشقان اهلبیت علیهم السلام در ایران است و زائران به شوق ثواب عظیمی که از آستان بوسی این حرم با صفا امید دارند به آن مکان مقدس رو میکنند.

امید که به حق مجاهدات علمی و تبلیغی آن سید کریم ، امام کرامت و عزت ورحمت  قیام فرماید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *