از جمله هنرهای قدسی که در معماری بناهای اسلامی مورد توجه قرار دارد رسمی بندی است،رسمی بندی یکی از هنرهای اصیل در معماری ایرانی اسلامی است که جهت کاربندی در معماری سنتی ایران و با هدف تزیین و پوشش بناها جهت تقسیم سطح سر درب، زیرگنبد ، ایوان ها و…مورد استفاده قرار می گیرد.
رسمی بندی ها به اشکالی مانند شمسه، ترنج پا باریک و هفتی تبدیل می شوند و در مراحل بعدی با تزییناتی همچون کاشی هفت رنگ، کاشی معرق و یا آجر و… پوشیده می شود.
در تعريف خود واژه رسمي مي توان گفت: رسمي شبكه اي مركز گراست كه از تقاطع منظم قوس هاي هم اندازه اي كه به دور مركزي دايره اي دوران مي كنند ، پديد مي آيد. اين قوس ها بر روي پايه هاي متقابل قرار مي گيرند و به طريقي دهانه سقف را جمع مي كنند. بر روي رئوس آنها عرقچين ساده اي قرار مي گيرد كه به خاطر شكل خورشيد مانندش آن را« شمسه » مي خوانند و در معماري مسجد اسلامي جايگاهي را به خود اختصاص داده است.
رسمي بندی ها در موارد مختلف به كار آمده است :
- گاه زير پوسته مدور يك گنبد یا نيم طاق را مي پوشاند.
- زماني در منطقه انتقال پايه به طاق ظاهر مي شود و اين تبديل را به راحتي و زيبايي ميسر مي سازد .
و در مواقعي نيز ، هر دو قسمت يعني منطقه انتقال و سقف را در بر مي گيرد . در پاره اي موارد اين عمل آخر نه فقط با يك رسمي كه با استفاده از چند رسمي كنار هم نشسته با بر هم سوار شده انجام مي پذيرد.
این امامزاده نیز چون سایر مکانهای مقدس و اسلامی از این قاعده مستثنی نبوده و در ساخت بناهای آن سعی شده تا از اصول معماری ایرانی اسلامی پیروی شود و یکی از این اصول موضوع رسمی بندی است .
در حال حاضر رسمی بندی برخی قسمتها ازجمله ستون هاي قسمت همکف حرم مطهر تکمیل گردیده و می توان این هنر زیبا را در معماری فضاهای مذکور مشاهده نمود.